De website is bijgewerkt

Het is jullie wellicht opgevallen dat er al maandenlang eigenlijk niets was veranderd op de website van OpenTaal, en dat sommige functionaliteit zoals het downloaden van bestanden het niet meer deed.

Dit had ermee te maken dat de website ooit in Joomla 1.5 is opgezet, en we er nooit aan gedacht hebben om die te updaten. Dat is echter wel verstandig; een van de redenen dat er nieuwe versies van zo'n CMS uitkomen is om inmiddels ontdekte beveiligingsgaten te dichten. Omdat onze webhoster - en sponsor - Kovoks dit niet meer verantwoord vond hebben we de website "statisch" gemaakt terwijl we aan de migratie werkten.

Als het goed is werkt nu weer alles, en kunnen we jullie ook weer van nieuwe inhoud voorzien! We zullen af en toe nog wat schaven aan de vormgeving van de website. Als jullie onderdelen of inhoud missen, of iets werkt niet zoals het hoort, laat het dan even weten!

Na deze klus gaan we aan de slag om de nieuwe versie van de woordenlijsten en spellingcontrole af te ronden.

 

OpenTaalbank bijna weer op volle sterkte

Met dank aan de inspanningen van de NTG zijn de OpenTaal databases en tools weer beschikbaar!

Van de week had onze harddisk voldoende schade opgelopen, waardoor we onze activiteiten tijdelijk moesten staken. Gelukkig was de nieuwe harddisk al binnen en hebben de jongens van het NTG onderhoudswerkzaamheden ingepland. Onze databases en oogst kon hersteld worden.

Bijna alle processen draaien weer, we kunnen weer aan de slag :-)

OpenTaal gaat op bezoek bij Onze Taal (update)

Onze Taal

Het bestuur van Stichting OpenTaal is op bezoek geweest bij Genootschap Onze Taal voor een oriënterend gesprek om te kijken wat OpenTaal en Onze Taal voor elkaar kunnen betekenen.

Interessante uitkomsten van het gesprek: Onze Taal wil eraan meewerken dat wij een "witte" variant van onze spellingwoordenlijst kunnen samenstellen en publiceren. Onze Taal vindt het verder prima als wij de adviezen van de Taaladviesdienst in grammaticafuncties verwerken. In het algemeen kregen wij een goed gevoel over de mogelijkheden tot samenwerking.