In december 2009 is stichting OpenTaal opgericht. De stichting heeft tot doel om de community te ondersteunen en heeft geen winstoogmerk. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. De rechtsvorm maakt het bijvoorbeeld mogelijk om met externe partijen afspraken te maken en verdere samenwerking aan te gaan. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld met de Nederlandse Taalunie en het Instituut voor Nederlandse Lexicologie in gesprek om de samenwerking uit te breiden en een deel van hun taalbronnen voor ons en anderen beschikbaar te maken.

Gelukkig is er al een aantal partijen dat ons nu (vaak in natura) steunt of dat in het verleden heeft gedaan.Om de stichting en het project te laten bruisen hebben we ook jouw hulp nodig. Om de stichting draaiende te houden en de activiteiten van de stichting verder uit te breiden hebben we namelijk ook financiële middelen nodig. Daarom nodigen we je uit om vriend van OpenTaal te worden.

Uiteraard ben je zelf vrij om de hoogte van het bedrag zelf te bepalen. Mocht je daarop prijs stellen dan vermelden we je naam in het overzicht van donateurs op de website.Op de website worden je naam, donateurscategorie en donatiejaren vermeld.  We zullen met enige regelmaat laten weten hoe de financiële middelen worden ingezet. Om wat houvast te geven en voor de naamsvermelding in het overzicht van donateurs hebben we de onderstaande donateurscategorieën bedacht.

  • Maatje van OpenTaal: EUR 20,- per jaar
  • Kameraad van OpenTaal: EUR 40,- per jaar
  • Partner van OpenTaal: EUR 100,- per jaar

Je kunt je bijdrage overmaken naar rekeningnummer 15.62.32.782 (Rabobank Utrecht) t.n.v. Stichting OpenTaal o.v.v. "Vriend van OpenTaal". Uiteraard is het mogelijk  om eenmalig een donatie te doen. Omwille van continuïteit en voorspelbaarheid willen we je aanvullend vragen om je eventuele bijdrage jaarlijks (geautomatiseerd) op de Europese Dag van de Talen (26 september) te doen.

Stichting OpenTaal is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI. Giften aan Stichting OpenTaal zijn daardoor fiscaal aftrekbaar.

Donatie van buiten Nederland

Voor donatie van buiten Nederland heb je de volgende gegevens nodig:

BIC: RABONL2U

IBAN: NL88RABO0156232782

Voor meer informatie over BIC/IBAN zie http://www.ibanbicservice.nl/Bij voorbaat hartelijk bedankt voor je bijdrage aan een nog bruisender OpenTaal!


De sponsoring bestond tot nu toe uit:

Wanneer?   
Donatie door
Categorie
Oktober 2012 TaalTik Partner
Mei 2012 Donatie van Digitalis
April 2012, 2013, 2014 Hellebaard
Partner
Maart 2012 Donaties via Mozzillla ADD ON voor 2011
Januari 2012 Donatie van Bookman, Android app
Januari 2012 R Jansen
November 2011 Vertaalbureau Snelvertaler.nl
Oktober 2011 Taaltik Partner
September 2011 Donatie van R. Roodselaar
Januari 2011 Donaties via Mozilla ADD ON voor 2010
September 2010 NTU heeft subsidie gegeven voor het aanpassen van Hunspell voor de Nederlandse taal.
Juni 2010

Donatie door Hellebaard

December 2009 Donatie door NLUUG om de stichtingskosten te dekken van de Stichting OpenTaal.
November 2009 Donatie van 4 gebruikte servers.
Oktober 2009 Zarafa en verschillende individuen sponsorden de kennissessie met de Hongaarse ontwikkelaar van Hunspell, Németh László.
Vanaf juli 2009

Kovoks verzorgt de webhosting van onze website en faciliteert een werkomgeving waarin wij onze werkzaamheden kunnen bundelen en delen.

Partner
April 2006 Eenmalige sponsoring voor ontwikkeling van poster door stichting NLNet.
Vanaf 2005 De Nederlandstalige TeX Gebruikersgroep (NTG) geeft OpenTaal ruimte en toegang tot een van hun servers die wij inzetten bij het ontwikkelen van de woordenlijst. Partner