De laatste tijd komen er veel vragen over de woorden die Wordfeud van OpenTaal heeft overgenomen.

Onze woordenlijst heeft als doel om de Nederlandse taal zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat is een ander doel dan een woordspelletje heeft. Welke gegevens Wordfeud heeft overgenomen is hun zaak. Ze hebben wel een aantal handelingen gedaan om eigennamen en afkortingen te weren, maar andere woorden die niet volgens de regels van het klassieke spel zijn noodgedwongen laten zitten. Ook zijn kennelijk niet alle woorden overgenomen, zelfs woorden die wel overgenomen hadden kunnen worden volgens de regels van het spel. Ze kennen namelijk zelf de taal niet.

Ze komen over enige tijd met een nieuwe Nederlandse woordenlijst met de nodige verbeteringen.

Veel mensen geven ook aan dat heel normale woorden niet ' gesnapt' worden. Dat kan; kennelijk zijn dus niet alle ' normale' woorden overgenomen, en onze woordenlijst bevat alleen correct bevonden woorden. Het Nederlands heeft een oneindige voorraad woordsamenstellingen. Geen enkele lijst zal dus ooit alle woorden kunnen bevatten.

Naast het spelen van een woordspelletje kun je ook OpenTaal helpen met het uitbreiden van de woordenlijst, door woorden te beoordelen op juistheid. Zie ' Tussendoortjes' , rechtsboven op deze site. Daarvoor is wel een behoorlijke kennis van het Nederlands nodig.

O, ja: er zijn 1500 woorden met een x, en 500 met een q.