In december 2021 is een nieuwe website woordinfo.org van Stichting OpenTaal gelanceerd. Op deze site is informatie op te vragen over woorden die in onze Nederlandse woordenlijst en spellingcontrole zitten. Voor gewoon gebruik kan het veel of complex werk zijn om een detail in onze woordenlijst of spellingcontrole op te zoeken, maar dat maakt deze website nu eenvoudiger. Verder heeft deze woordinfo.org de allerlaatste informatie over spelling uit onze collectie, bijvoorbeeld over actuele nieuwe woorden die nog niet in de spellingcontrole op alle computers beschikbaar is.

Als een woord gevonden is, wordt de status van een woord getoond. Dat kan zijn dat een woord correct is gespeld, een speciaal geval is of incorrect is gespeld. Daarnaast worden en eigenschappen en relaties van dit woord getoond. Dat kan zijn of een woord een werkwoord of zelfstandig naamwoord is of welke basiswoorden, vervoegingen, alternatieven en correcties er in onze collectie bekend zijn.

De inhoud en de functionaliteit van deze website gaat nog flink uitgebreid worden. Daarvoor blijven we jullie donaties nodig hebben. Wordt daarom ook een sponsor. Om sponsoren leuker te maken is er nu ook de mogelijkheid om je naam met link bij woorden krijgen. Lees meer hierover en hoe sponsoren ook een belastingvoordeel kunnen genieten op Vriend van OpenTaal.

We houden geen informatie van gebruikers bij. Wel kijken we op welke woorden die nog niet in onze collectie zitten het meest op wordt gezocht om zo onze collectie uit te breiden. Dit en meer is ook op de website uitgelegd. Ga snel naar woordinfo.org en probeer die uit.