Opentaal.org

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws

Nieuwjaarsboodschap

Beste allemaal,

het begin van een nieuw jaar is een goed moment om de balans eens op te maken van ons project.
Oppervlakkig gezien is 2012 voor OpenTaal eigenlijk een vrij rustig jaar geweest. Dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd. Er is gewerkt aan verbetering van onze databases door het organiseren van een aantal hackathons.
Stichting OpenTaal is bovendien in gesprek met de Nederlandse Taalunie, het Instituut voor Nederlandse Lexicologie, universiteiten, en "partners van OpenTaal" voor meer samenwerking en om de activiteiten op een hoger plan te krijgen.
Een nieuwe versie van de spellingcontrolebestanden komt gestaag naderbij en zal ongetwijfeld een mijlpaal van 2013 worden. Het leuke hierbij is dat we daarbij ook steeds meer hulp krijgen van jullie allemaal, doordat we bijvoorbeeld persoonlijke woordenboeken en via de website gedane suggesties kunnen meenemen. Een aardig, recent initiatief is de webinterface via welke iedereen kan meehelpen om de verzamelde flexievormen (die buiten het Keurmerk Spelling vallen) te koppelen aan de wel gekeurde basiswoorden. Hierdoor komen we af en toe zelfs nog fouten in de woordenlijst op het spoor.
Ook door hier bijvoorbeeld een uurtje per week mee te spelen kun je meehelpen aan de verbetering van de ondersteuning van het Nederlands in je favoriete opensourcesoftware.
Mede namens het bestuur van Stichting OpenTaal wens ik, behalve een gezond en gelukkig 2013 voor iedereen, dat we het komende jaar weer met zijn allen op een leuke en voldoening gevende manier daaraan kunnen samenwerken.

Vriendelijke groet,
Simon Brouwer
Voorzitter Stichting OpenTaal
Laatst aangepast op dinsdag 01 januari 2013 20:50
 

Speciaal logo voor partners van OpenTaal

Voor onze partners hebben we een logo die zij op hun website kunnen plaatsen.

Dit is het officiële partnerlogo ;-)

Laatst aangepast op dinsdag 12 juni 2012 23:28
 

OpenTaalbank bijna weer op volle sterkte

Met dank aan de inspanningen van de NTG zijn de OpenTaal databases en tools weer beschikbaar!

Van de week had onze harddisk voldoende schade opgelopen, waardoor we onze activiteiten tijdelijk moesten staken. Gelukkig was de nieuwe harddisk al binnen en hebben de jongens van het NTG onderhoudswerkzaamheden ingepland. Onze databases en oogst kon hersteld worden.

Bijna alle processen draaien weer, we kunnen weer aan de slag :-)

Laatst aangepast op zaterdag 17 maart 2012 12:15
 

OpenTaal gaat op bezoek bij Onze Taal (update)

Onze Taal

Het bestuur van Stichting OpenTaal is op bezoek geweest bij Genootschap Onze Taal voor een oriënterend gesprek om te kijken wat OpenTaal en Onze Taal voor elkaar kunnen betekenen.

Interessante uitkomsten van het gesprek: Onze Taal wil eraan meewerken dat wij een "witte" variant van onze spellingwoordenlijst kunnen samenstellen en publiceren. Onze Taal vindt het verder prima als wij de adviezen van de Taaladviesdienst in grammaticafuncties verwerken. In het algemeen kregen wij een goed gevoel over de mogelijkheden tot samenwerking.

Laatst aangepast op donderdag 08 maart 2012 18:33
 

Namens OpenTaal de beste wensen voor 2012

Beste allemaal,

De laatste dag van 2011 is een mooie gelegenheid voor terug- en vooruitblikken.

 

Laatst aangepast op zondag 08 januari 2012 02:47 Lees meer...
 


Pagina 1 van 10
Banner

Bijdragen vanuit je luie stoel

Zoeken

Webopentaal.org